HET ANTWOORD IS EENVOUDIG EN GEMAKKELIJK TE BEHANDELEN VAN DE WEG MET ROADBOND

RoadBond heeft een krachtige bindende werking op bodemdeeltjes. Het combineert met de aggregaten en boetes om een harde, duurzame oppervlakte te creëren die bestand is tegen oppervlakteslijting en afstoffen. Het verhoogt verdichting en dichtheid en vermindert holtes, vermindert de waterpenetratie, en het vermindert deining, krimp en plasticiteit waardoor de schadelijke effecten van bevochtiging en droogcycli worden verminderd.

RoadBond is gemaakt van twee van de sterkste natuurlijke bindmiddelen; calcium en lignine. Lignine is een complex natuurlijk polymeer gewonnen uit papierpulp. Lignine is het bindmiddel van de natuur, het bindt de vezels in bomen en planten. Calciumverbindingen hebben een bindende werking in de bodem (terwijl natrium is dispersief), en de belangrijkste chemische stabilisatieer wereldwijd gebruikt, bijvoorbeeld, cement, kalk en calciumchloride is calcium gebaseerd. RoadBond  stabiliseerten bindt de bodem door de sterke, effectieve bindende acties van calcium en lignine te combineren.

RoadBond fungeert ook als verdichtingssteun om verdichting te verhogen, het bevat sulfoneerde koolwaterstoffen die een hoog niveau van oppervlakteactiviteit hebben en geeft een elektrische lading die ionische uitwisseling in klei met een hoge voorzichtigheiduitwisselingscapaciteit (de minder stabiele klei) induceert. Dit wijzigt de klei, waardoor het elektrostatische aantrekkingskracht op water vermindert, waardoor een grotere deeltjesverwaardiging de verdichting kan verhogen ende klei kanstabiliseren.

Hoewel it fungeert als een Ionische Bodemstabilisatieer, de belangrijkste stabiliserende werking van RoadBond is door middel van haar krachtige bindende action, zodat in tegenstelling tot ionische stabilisatoren,het nog steeds presteert op bodems die niet reageren op ionische uitwisseling agenten. De boetes en aggregaten zijn aan elkaar gebonden in wegen die met RoadBond worden behandeld. De obligaties zijn echter niet zo rigide als cementbindingen. Bomen waarin de vezels zijn gebonden door lignine zal buigen en terug te keren naar hun oorspronkelijke vorm, terwijl beton is gevoelig voor scheuren bij het buigen optreedt. RoadBond behandelde wegen vertonen daarom de beste eigenschappen van een gebonden bestrating en een flexibele bestrating.

Roadbond is compatible met cement en kalkstabilisatieen verbetert effectief hun prestaties. Calcium lignosulfonaat, waarop Roadbond is gebaseerd wordt gebruikt in de vuurvaste, keramiek en betonproducten industrie om een verhoogde verdichting en hechting te bieden. Toevoeging van Roadbond ter verhoging van verdichting en binding improves cement en kalkstabilisatieen kan de hoeveelheid cement of kalk die nodig is te verminderen.

Apparatuur vereist
RoadBond is eenvoudig toe te passen gewoon toe te voegen aan water tegen de vereiste dosering tarief. Standaard machines zoals waterwagen, roller en grader is alles wat nodig is. Ideale resultatenworden bereikt met stabilisatiemachines. Voor oppervlaktestofcontrole is alleen watersproeiapparatuur vereist.