Verder zou “Investment & Development Group Suriname” graag mee willen werken aan het tot stand brengen van het directoraat/ instituut diaspora zaken en deze eventueel bij het ministerie van economische zaken of binnenlandse zaken geïmplementeerd zien. Dit directoraat/ instituut zal dan ook hier in Nederland geïmplementeerd moeten worden bij de ambassade of de consulaat.

Hierbij zouden wij als brug kunnen fungeren tussen de actoren in Suriname en de investeerders in Nederland of elders, die vaak moeite hebben met de Surinaamse manier van zaken doen, waarbij de investeerders een meer zakelijker insteek hebben.

Wij zouden in dit verband een doorgeef luik moeten zijn en alle nodige zaken voor deze investeerders faciliteren via het directoraat/ instituut.

Betreft: investeringsmogelijkheden in Suriname
                                                                                                                                                                                                                                                                                    Utrecht,  1 september 2020

Geachte heer/ mevrouw,
Graag willen wij van Investment & Development Group Suriname aan u voorstellen. Wij zijn een consultancy bedrijf dat al 5 jaar bezig is om investeerders voor Suriname te begeleiden.
Gezien de ontwikkelingen van de afgelopen 10 jaren met de oude regering is er heel weinig ontwikkeling gekomen door slecht beleid. Na 5 jaren strijden tegen dit beleid heeft op 25 mei 2020 een nieuwe regering plaats genomen in het parlement. Met de nieuwe president Chan Santokhi wordt het aantrekken van investeerders weer aangemoedigd en zijn wij van Investment & Development Group Suriname instaan om de vele investeerders adequaat te begeleiden. Op dit moment zijn wij met 5 potentiële investeerders aan het praten, zodat wij hun op een juiste manier kunnen faciliteren en zo hun projecten kunnen laten realiseren.

Projecten:
Zal in het kort een aantal projecten benoemen, waarvan de regering op korte termijn investeerders wil aantrekken voor Suriname.
1. Een integraal project in de toerisme sector, waarbij gedacht wordt aan een resort met zwembad en hotels en winkelboulevard, evt. kabelbaan, opties tot creëren van stranden.
2. Een middelgrote cementfabriek voor de lokale markt en export naar de Caricom landen.
3. Landbouw/ kassenbouw/ Aquaphonics
4. Hout sector, hierin wordt gedacht aan een laminaat/ parket fabriek ook meubels kunnen gemaakt worden.
5. In de woningbouw is men lange tijd op zoek naar een concept van huizen bouwen wat betaalbaar is voor de gemiddelde burger.
6. Civiele werken, hierbij denkt men aan bruggen, sluizen en wegenbouw

Wat kunnen wij voor elkaar betekenen in deze fase van het traject.
Investment & Development Group Suriname kan u in contact brengen met de juiste ministerie voor het juiste project, hierbij gaan wij contact maken met de betreffende minister van de ministerie.
Zij gaan u dan gaande weg het traject faciliteren met de nodige vergunningen en gronden. En zou het nodig zijn om de president bij te betrekken, dan is ook dat geen probleem.
Hopende dat wij voor nu u de nodige informatie hebben verschaft en zouden er nog vragen zijn uwerzijds, dan kunt u ons altijd contacten.
Zou er van uw kant interesse zijn voor één van de bovengenoemde projecten, dan zou het goed zijn om een meeting te hebben om zaken verder uit te werken. Het ligt in de planning als de corona pandemie het toelaat in oktober met een handelsdelegatie naar Suriname af te reizen, hier kunt u ook deel van uitmaken.

Hoogachtend,
ing. I.Bhola
Dhr. J. Pahladsingh
Dhr. R. Chotkan

 

Voor enige informatie contact ons!

Graag zouden wij hier van de diaspora u willen ondersteunen met onze kennis en expertise. Wij zij al 5 jaar bezig om ons netwerk vorm te geven in een platform.